Υλικά
-
1 συσκευασία (250 γρ.) φυτική μαργαρίνη
-
2 κούπες κρυσταλλική ζάχαρη
-
1/2 κούπα κρέμα καρύδας
-
2 κ. σ. κονιάκ
-
1 πακέτο (500 γρ.) κόκκινη φαρίνα
-
1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
-
1 & 1/2 κούπα φυσικό χυμό μανταρίνι
-
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
-
1 & 1/2 κούπα (πχ ζαχαρόπηκτους κύβους λεμόνι, πορτοκάλι, κίτρο, δαμάσκηνο, κεράσι) αποξηραμένα φρούτα της αρεσκείας μας
-
τριμμένα καρύδια
-
Επιπλέον φυτική μαργαρίνη & επιπλέον φαρίνα (για το άλειμμα και το πασπάλισμα του ταψιού)
-
Κανέλα
-
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Οδηγίες
- Στο κάδο του μίξερ προσαρμόζουμε το φτερό και χτυπάμε τη φυτική μαργαρίνη με τη κρυσταλλική ζάχαρη και την κρέμα καρύδας μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
- Προσθέτουμε το κονιάκ και το ξύσμα από το πορτοκάλι.
- Στο χυμό μανταρίνι προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, τα ανακατεύουμε και τα ρίχνουμε στο προηγούμενο μείγμα.
- Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα αποξηραμένα φρούτα με τα θρυμματισμένα καρύδια και τα προσθέτουμε και αυτά και έχοντας σταματήσει το μίξερ τα ενσωματώνουμε στο προηγούμενο μείγμα.
- Τέλος προσθέτουμε τη φαρίνα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να καταφέρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Αλευρωβουτυρώνουμε ένα ταψί με αποσπώμενο πάτο διαμέτρου 26 cm. και αδειάζουμε το μείγμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι μας.
- Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και γράφουμε το 2017 με κανέλλα και με τη βοήθεια ενός εκτυπωμένου χαρτιού.
(Visited 1.977 times, 1 visits today)