Υλικά
-
1 φύλλο σφολιάτας
-
1 πατάτα
-
1 γλυκοπατάτα
-
1 κολοκύθι
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
-
Θυμάρι
-
Μοσχοκάρυδο
-
Πάπρικα καπνιστή
-
Λάδι για πασπάλισμα
Οδηγίες
- Πλένουμε, στεγνώνουμε και κόβουμε τα λαχανικά σε λεπτές φέτες.
- Τα βάζουμε σε ένα γυάλινο σκεύος πού μπαίνει στα μικροκύματα.
- Τα ραντίζουμε με νερό και ελαιόλαδο και τα αλατίζουμε.
- Σκεπάζουμε το σκεύος με μια διαφανή μεμβράνη και το βάζουμε στα μικροκύματα για 4-6 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Κόβουμε τη σφολιάτα σε 6-7 μακρόστενες λωρίδες.
- Ανοίγουμε την κάθε λωρίδα και κατά μήκος και κατά πλάτος για να ψηθεί πιο εύκολα.
- Αλείφουμε τη λωρίδα με ελαιόλαδο και τοποθετούμε στη μισή λωρίδα με τη σειρά τις φέτες από τα λαχανικά με τρόπο ώστε το μισό μέρος να είναι στη σφολιάτα και το άλλο μισό από έξω.
- Πασπαλίζουμε με το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, την πάπρικα και το θυμάρι.
- Διπλώνουμε τη σφολιάτα και τυλίγουμε.
- Τα τοποθετούμε στις θήκες για cupcakes αφού πρώτα τις έχουμε αλείψει με ελαιόλαδο
- Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
- Γαρνίρουμε με κόκκινη πιπεριά, ελιές και μαϊντανό.
(Visited 103 times, 1 visits today)