Υλικά
-
Για τα ροξάκια
-
1 κούπα πορτοκαλάδα με ανθρακικό
-
1 κούπα σπορέλαιο
-
2 κ.σ. ζάχαρη
-
1 κ.σ. κονιάκ
-
1 φακελάκι ξερή μαγιά
-
3 κ.σ. κακάο
-
1/2 κούπα θρυμματισμένα καρύδια
-
Περίπου 700 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
-
Για το σιρόπι
-
1 & 1/2 κούπα νερό
-
1 & 1/2 κούπα ζάχαρη
-
2-3 σταγόνες υγρή βανίλια
-
Μία φλούδα από λεμόνι
-
Αστεροειδής γλυκάνισος
Οδηγίες
Για το σιρόπι
- Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για περίπου 3-4 λεπτά και το αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
Για τα ροξάκια
- Σε μια λεκάνη προσθέτουμε την πορτοκαλάδα, το σπορέλαιο, το κονιάκ και τη μαγιά και τα ανακατεύουμε.
- Χωρίζουμε το μείγμα σε δύο μέρη, το ένα πιο μεγάλο από το άλλο.
- Στο μικρότερο μείγμα προσθέτουμε το κακάο κοσκινισμένο, τα καρύδια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά αλεύρι κοσκινισμένο μέχρι να καταφέρουμε μια ελαστική ζύμη.
- Στο μεγαλύτερο μείγμα προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι κοσκινισμένο με σκοπό και εδώ μια ελαστική ζύμη.
- Αφήνουμε τις δύο ζύμες για μισή ώρα περίπου να ξεκουραστούν.
- Με την άσπρη ζύμη και με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε 4 μακρόστενα φύλλα 30×10 εκ. και πάχους περίπου 1 εκ.
- Με τη σοκολατένια ζύμη φτιάχνουμε μπαστούνια στο ίδιο μήκος και τα τοποθετούμε κατά μήκος της λευκής ζύμης.
- Τυλίγουμε καλά τη άσπρη ζύμη γύρω από τη γέμιση κλείνοντας καλά την ένωση του φύλλου της σφολιάτας πιέζοντας με τα δάχτυλά μας.
- Κόβουμε κάθετα σε ροδέλες πάχους περίπου 2 εκ.
- Τοποθετούμε τα ροξάκια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους στους 180º C για 20-25 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα.
- Όταν τα ροξάκια ψηθούν, τα σιροπιάζουμε έτσι όπως είναι ζεστά με το κρύο σιρόπι.
- Απολαμβάνονται καλύτερα μετά από 2 ώρες για να απορροφήσουν το σιρόπι.
(Visited 10.013 times, 1 visits today)