Υλικά
-
1 ώριμο αβοκάντο
-
1 κούπα ζάχαρη
-
1 κούπα χλιαρό νερό
-
2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
-
3/4 κούπας τρούφα σοκολάτας κουβερτούρας
-
(3-4) Μερικές σταγόνες υγρής βανίλιας
-
1 πακέτο (500 γρ.) κόκκινη φαρίνα
-
Για το σιρόπι
-
1 κούπα νερό
-
1 κούπα ζάχαρη(με αυτόν τον τρόπο δεν γίνεται υπερβολικά ζουμερό. Αν το θέλετε πιο ζουμερό, χρησιμοποιήστε 1 & 1/2 κούπα νερό + 1 & 1/2 κούπα ζάχαρη)
-
Για την επικάλυψη σοκολάτας
-
1 συσκευασία (125 γρ.) σοκολάτα κουβερτούρα
-
125 γρ. κρέμα καρύδας
Οδηγίες
• Στο multi με τα μαχαίρια βάζουμε το αβοκάντο με το χλιαρό νερό και το πολτοποιούμε όσο μπορούμε καλύτερα.
• Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα το παραπάνω μείγμα
με τη ζάχαρη.
• Προσθέτουμε τη βανίλια, την κοσκινισμένη φαρίνα και το μπέικιν και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
• Τέλος προσθέτουμε την τρούφα και ανακατεύουμε μέχρι να καταφέρουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Το μείγμα είναι αρκετά πιο σφικτό από αυτό του κλασσικού κέικ.
• Σε ένα ταψί τοποθετούμε στον πάτο μια λαδόκολλα για να μην χρειαστεί “αλευρωβουτύρωμα” και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C για 40-50 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι μας.
Για το σιρόπι
• Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 2-3 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Για την επικάλυψη σοκολάτας
• Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα με το “λάδι” καρύδας.
• Προσθέτουμε την κρέμα καρύδας και ανακατεύουμε μέχρι να καταφέρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Σύνθεση
• Μόλις βγάλουμε το κέικ από το φούρνο το τρυπάμε σε διάφορα σημεία με τη βοήθεια μιας οδοντογλυφίδας ώστε να απορροφήσει περισσότερο σιρόπι και όπως είναι ζεστό το σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι.
• Το αφήνουμε να κρυώσει και το περιχύνουμε με τη σοκολάτα.