Υλικά
-
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
-
1 κούπα γάλα αμυγδάλουή οποιοδήποτε άλλο φυτικό γάλα
-
800 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
-
2 συσκευασίες νωπή μαγιά
-
1/2 κούπα ελαιόλαδο
-
1/2 κούπα φρέσκος χυμός πορτοκάλι
-
1/2 κούπα χλιαρό νερό
-
μία πρέζα ζάχαρη
-
1 κ. γλ. Αλάτι
-
Ρίγανη
-
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
-
10 (κομμένα σε κομματάκια) ντοματίνια
-
2-3 κ.σ. πάστα ελιάς
-
1-2 κ.σ. κάπαρη
-
3-4 κομμάτια λιαστή ντομάτα
-
Ρίγανη
-
Σουσάμι
-
Παπαρουνόσπορος
Οδηγίες
Για τη ζύμη
• Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το νερό με τη μαγιά και μια πρέζα ζάχαρη και το αφήνουμε για περίπου 20 λεπτά να φουσκώσει.
• Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
• Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να καταφέρουμε μια εύπλαστη και ελαστική ζύμη.
• Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη σε ζεστό μέρος για περίπου 2 ώρες μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της.
Σύνθεση
• Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250º C.
• Ανοίγουμε το φουσκωμένο ζυμάρι με τον πλάστη.
• Κάνουμε βαθουλώματα με το δάκτυλό μας για να βάλουμε εκεί τα ντοματίνια.
• Βάζουμε τη πάστα ελιάς και προσθέτουμε τα λαχανικά.
• Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη, το σουσάμι, το παπαρουνόσπορο και το ελαιόλαδο.
• Ψήνουμε για 15-20 λεπτά στους 250º C στον αέρα. Τα τελευταία 2-3 λεπτά βάζουμε την κουζίνα στην ένδειξη αέρας και αντίσταση κάτω για να ψηθεί και από κάτω.