Υλικά
-
2 κούπες ελαιόλαδο
-
1 κούπα λευκό κρασί
-
1 κούπα ζάχαρη
-
3 κ. γλ. (1 φακελάκι) μπέικιν πάουντερ
-
1 κ. γλ. μαγειρική σόδα
-
1 κ. γλ. κανελλογαρύφαλα
-
Περίπου 1100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
-
2 κ. σ. Σουσάμι
Οδηγίες
• Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα σύρμα το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη.
• Διαλύουμε το κρασί στη σόδα και το προσθέτουμε στο προηγούμενο μείγμα.
• Προσθέτουμε τα κανελλογαρύφαλλα και το σουσάμι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
• Προσθέτουμε το μπέικιν και το αλεύρι σιγά σιγά και όσο χρειαστεί μέχρι να καταφέρουμε μια ομοιογενή εύπλαστη ζύμη.
• Πλάθουμε τα κουλουράκια σε σχήματα της αρεσκείας μας ή χρησιμοποιούμε την ειδική μηχανή.
• Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C για περίπου 20-30 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα.
(Visited 546 times, 1 visits today)