Υλικά
-
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
-
1 κούπα ζάχαρη
-
1/2 κούπα ελαιόλαδο
-
1/2 κούπα σπορέλαιο
-
1/2 κ.γλ. γαρύφαλλο
-
1 κ. γλ. Κανέλα
-
2 κ.σ. κονιάκ
-
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
-
1-2 σταγόνες εκχύλισμα πορτοκαλιού
-
3 κ.σ. κακάο
-
Περίπου 900 γρ. φαρίνα
Οδηγίες
- Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε το ελαιόλαδο, το σπορέλαιο και τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτουμε την κανέλα, το γαρύφαλλο το κονιάκ, το εκχύλισμα και το ξύσμα.
- Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και στο παραπάνω μείγμα.
- Προσθέτουμε τη φαρίνα σιγά-σιγά μέχρι να καταφέρουμε μια εύπλαστη ζύμη.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη. Στο ένα μέρος βάζουμε το κακάο και το ενσωματώνουμε.
- Παίρνουμε μέρος από τη άσπρη και μέρος από την καφέ ζύμη τα ενσωματώνουμε και πλάθουμε τα κουλουράκια σε σχήματα της αρεσκείας μας και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C για περίπου 15-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
(Visited 1.234 times, 1 visits today)
Ένα σχόλιο Απόκρυψη σχολίων
Καλησπερα!φαινονται πεντανόστιμα! Να ρωτησω , το σπορελαιο ειναι απαραιτητο? Αν βαλουμε μονο ελαιολαδο ηρεαζεται το αποτελεσμα?
Και οταν λετε 1-2 εκχυλισμα πορτοκαλιου τι εννοειται?
Ευχαριστω!
Καλησπέρα σας,
Γίνονται πιο ελαφρία με το σπορέλαιο. 1-2 σταγόνες εκχύλισμα πορτοκαλιού για άρωμα προαιρετικά