Υλικά
-
1 ώριμο αβοκάντο
-
1 μεγάλο παντζάρι (χωρίς τα φύλλα)
-
1/4 κούπας χυμό από παντζάρι
-
2 κούπες ζάχαρη
-
1 κούπα φυσικό χυμό μανταρίνι
-
1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
-
2 κ. σ. κονιάκ
-
(1-2) Μερικές σταγόνες υγρής βανίλιας
-
Ξύσμα από 2 μανταρίνια
-
3 κ. σ. κακάο
-
1 συσκευασία (500 γρ.) κόκκινη φαρίνα
-
1 κούπα σταγόνες σοκολάτα κουβερτούρα
-
(για πασπάλισμα) Διάφορες τρούφες
-
Χάρτινες θήκες για ατομικά κέικ
Οδηγίες
- Βράζουμε και καθαρίζουμε το παντζάρι.
- Βάζουμε στο multi το παντζάρι με το χυμό του, το αβοκάντο και το χυμό μανταρινιού και τα πολτοποιούμε.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα το παραπάνω μείγμα, το κονιάκ, το ξύσμα, τη βανίλια και τη ζάχαρη.
- Προσθέτουμε και κακάο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Προσθέτουμε το μπείκιν πάουντερ και την κοσκινισμένη φαρίνα.
- Τέλος προσθέτουμε και τις σταγόνες σοκολάτας και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να καταφέρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Γεμίζουμε κατά τα 2/3 τις χάρτινες θήκες για κεκάκια, τα πασπαλίζουμε με τις τρούφες της αρεσκείας μας και τα βάζουμε να ψηθούν σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C για 25-30 λεπτά περίπου.
(Visited 540 times, 1 visits today)