Υλικά
-
1 μεγάλο παντζάρι (χωρίς τα φύλλα)
-
1/2 κούπα χυμό από παντζάρι
-
1 & 3/4 κούπας ζάχαρη
-
1 κούπα ελαιόλαδο
-
1/2 κούπα υγρή σόδα
-
1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
-
2 κ. σ. κονιάκ
-
(1-2) Μερικές σταγόνες υγρής βανίλιας
-
1 συσκευασία (500 γρ.) κόκκινη φαρίνα
-
Επιπλέον κόκκινη φαρίνα για πασπάλισμα
-
Ζάχαρη για πασπάλισμα
Οδηγίες
- Αφού βράσουμε το παντζάρι και το καθαρίσουμε το βάζουμε στο multi με το χυμό και το πολτοποιούμε.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα το παντζάρι, το ελαιόλαδο, το κονιάκ, τη βανίλια και τη ζάχαρη.
- Προσθέτουμε και την υγρή σόδα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Προσθέτουμε την κοσκινισμένη φαρίνα.
- Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να καταφέρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε “αλευρωλαδωμένη” φόρμα και το βάζουμε να ψηθεί στους 180º C για 40-50 λεπτά περίπου, ή μέχρι να βγαίνει το μαχαίρι μας καθαρό. Επειδή το παντζάρι έχει αρκετή υγρασία ίσως χρειαστεί να κατεβάσετε τη θερμοκρασία στους 150º C και να βάλετε επιπλέον τις κάτω αντιστάσεις.
- Μόλις κρυώσει το κέικ το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και απολαμβάνουμε.
(Visited 1.667 times, 1 visits today)