Υλικά
-
4-5 μεγάλα καλαμάρια
-
1 φλ. τσ. πλιγούρι
-
2-3 κ. σ. ελαιόλαδο και επιπλέον για το ταψί
-
1/2 φλ. τσ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
-
1 μεγάλο κρεμμύδι
-
2-3 μέτρια καρότα
-
2-3 κλωναράκια άνηθο
-
2-3 κλωναράκια μαϊντανό
-
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
-
1 κλωναράκι δυόσμο
-
1 κλωναράκι φρέσκια ρίγανη
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
-
Πάπρικα καπνιστή
Οδηγίες
- Πλένουμε και καθαρίζουμε τα καλαμάρια. Αφαιρούμε μάτια και κόκκαλο
- Σε μία άδεια κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά βάζουμε σκέτα ολόκληρα τα καλαμάρια
- Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να αποκτήσουν ένα κοκκινωπό χρώμα. Με αυτό τον τρόπο τα καλαμάρια μαλακώνουν
- Παίρνουμε τα πλοκάμια και τα ψιλοκόβουμε
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι περασμένο από το multi, τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, τα καρότα περασμένα από το χοντρό τρίφτη και τα αφήνουμε να μαραθούν
- Σε μια λεκάνη βάζουμε το προηγούμενο μείγμα αφού κρυώσει λίγο
- Προσθέτουμε το μαϊντανό, τον άνηθο, το δυόσμο, τη ρίγανη, το μισό συμπυκνωμένο χυμό ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα και τα ψιλοκομμένα πλοκάμια
- Τέλος προσθέτουμε το πλιγούρι και ανακατεύουμε μέχρι να καταφέρουμε ένα ομοιογενές μείγμα
- Αλατίζουμε τα καλαμάρια στο εσωτερικό τους και τα γεμίζουμε με το παραπάνω μείγμα κατά 3/4 γιατί το πλιγούρι φουσκώνει
- Σε ένα πυρέξ βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
- Τοποθετούμε τα καλαμάρια στο πυρέξ
- Ψήνουμε στους 180º C για περίπου 1 ώρα.
(Visited 396 times, 1 visits today)