Υλικά
-
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
-
1 κιλό κόκκινη κολοκύθα
-
3 κ. σ. κορν φλάουρ
-
2 κ. σ. φυτική μαργαρίνη
-
1/2 κούπα ζάχαρη
-
1 κ. γλ. Κανέλα
-
1/2 κ. γλ. Γαρύφαλλο
-
Σταφίδες, δαμάσκηνα, τριμμένα καρύδια ή άλλοι ξηροί καρποί
-
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
-
1 κουτί (500 γρ.) κόκκινη φαρίνα
-
1 φλ. τσ. ζάχαρη
-
2 βανίλιες
-
1 συσκευασία (250 γρ.) φυτική μαργαρίνη & επιπλέον για το άλειμμα του ταψιού
-
2 κ. σ. κονιάκ
-
Μαύρη ζάχαρη & ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Οδηγίες
Για τη γέμιση
- Καθαρίζουμε και κόβουμε την κόκκινη κολοκύθα σε μικρά κυβάκια
- Βάζουμε τα κυβάκια μαζί με τη φυτική μαργαρίνη σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και τα αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη, τη κανέλα το γαρύφαλλο, τις σταφίδες, τα δαμάσκηνα σε κομματάκια και τα τριμμένα καρύδια
- Κατεβάζουμε την κόκκινη κολοκύθα από τη φωτιά και τα ανακατεύουμε με το παραπάνω μείγμα
- Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.
Για τη ζύμη
- Βάζουμε σε ένα μπολ τη φυτική μαργαρίνη, τη ζάχαρη και το κονιάκ και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψουν
- Προσθέτουμε τη φαρίνα κοσκινισμένη μαζί με τις βανίλιες και ανακατεύουμε
- Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πετύχουμε μια τριφτή ζύμη
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη. Τα ένα πιο μεγάλο από το άλλο
- Τα βάζουμε στην κατάψυξη για περίπου 2 ώρες μέχρι να σφίξουν
- Μόλις τα δύο κομμάτια ζύμης στερεοποιηθούν τα τρίβουμε με το χοντρό μέρος του τρίφτη και στρώνουμε το μεγαλύτερο από κάτω και στα πλάγια, στη μέση τη γέμιση και το μικρότερο από πάνω
- Πασπαλίζουμε με τη μαύρη ζάχαρη
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180º C για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσει η μηλόπιτα χρυσαφί χρώμα
- Σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη.
(Visited 514 times, 1 visits today)