Υλικά
-
1 & 1/2 κούπα χλιαρό νερό
-
1/2 κούπα φυσικό χυμό μανταρίνι
-
4 & 3/4 κούπας αλεύρι γ.ο.χ.
-
1/2 κούπα Σταφίδες
-
2 συσκευασίες νωπή μαγιά
-
3 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
-
4-5 κόκκοι μαστίχας
-
Γλυκάνισος
-
Σουσάμι για πασπάλισμα
Οδηγίες
• Βάζουμε τις σταφίδες στο χυμό μανταρινιού να φουσκώσουν.
• Στο multi με τα μαχαίρια βάζουμε το γλυκάνισο, τη μαστίχα και 1 κ.σ. ζάχαρη και τα κονιορτοποιούμε.
• Σε ένα μπολ βάζουμε τη 1/2 κούπα νερό, τη μαγιά και την υπόλοιπη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Αφήνουμε στην άκρη για 15-20 λεπτά μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
• Προσθέτουμε τις σταφίδες με το χυμό μανταρινιού, το μείγμα γλυκάνισου-μαστίχας-ζάχαρης και το υπόλοιπο νερό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
• Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να καταφέρουμε μια εύπλαστη ζύμη, όχι σφικτή.
• Αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος για περίπου μία ώρα να φουσκώσει. Σχεδόν διπλασιάζεται.
• Πλάθουμε τα σταφιδόψωμα σε σχήματα και μεγέθη της αρεσκείας μας. Βουτάμε τα χέρια μας σε νερό και παίρνουμε σουσάμι και τα καλύπτουμε.
• Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα αραιά γιατί θα φουσκώσουν κι άλλο.
• Αφήνουμε τα σταφιδόψωμα σε ζεστό μέρος για περίπου άλλη μισή ώρα να φουσκώσουν.
• Ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο στους 180º C για περίπου 20-30 λεπτά μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα.
(Visited 1.262 times, 1 visits today)