Υλικά
-
6-7 φρέσκες ή κατεψυγμένες μέτριες αγκινάρες
-
1 σφηνάκι ελαιόλαδο
-
2 μεγάλα κρεμμύδια
-
2-3 μέτριες πατάτες
-
300 ml βραστό νερό
-
3-4 καρότα
-
Χυμός από ένα λεμόνι
-
1 κ. σ. κορν φλάουρ
Οδηγίες
- Σε μια κατσαρόλα ή στη χύτρα βάζουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί
- Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το ένα κομμένο σε φέτες και το άλλο στο multi και τα αφήνουμε να μαραθούν
- Προσθέτουμε τα καρότα κομμένα σε ροδέλες και τις πατάτες κομμένες σε ισομεγέθη κομμάτια και τις αφήνουμε να τσιγαριστούν
- Μόλις ολοκληρωθεί το τσιγάρισμα προσθέτουμε τις αγκινάρες, το νερό, τον άνηθο, το αλάτι και το πιπέρι
- Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία και κλείνουμε την κατσαρόλα ή τη χύτρα και τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 30′ χωρίς χύτρα ή 10′ από το σημείο βρασμού της χύτρας. Αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον νερό
- Μέσα στο χυμό λεμονιού διαλύουμε το κορν φλάουρ
- Λίγο πριν τελειώσει το βράσιμο προσθέτουμε το χυμό λεμονιού με το κορν φλάουερ και κουνάμε την κατσαρόλα.
- Δοκιμάζουμε το αλάτι και το λεμόνι και σερβίρουμε.
(Visited 440 times, 1 visits today)