Υλικά
-
1 μέτριο (περίπου 1 κιλό) κουνουπίδι
-
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
-
μαϊντανός
-
1/4-1/2 φλ. τσ.(ανάλογα πόσο καλά έχετε στύψει το κουνουπίδι) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-
1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
-
2-3 κ. σ. ελαιόλαδο
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
-
Κάρυ
-
Μοσχοκάρυδο
-
Φρυγανιά για πασπάλισμα
Οδηγίες
- Πλένουμε το κουνουπίδι και πολτοποιούμε τις φουντίτσες του στο multi
- Το πολτοποιημένο κουνουπίδι το βάζουμε σε ένα βαμβακερό ύφασμα και το στύβουμε για να απομακρυνθεί όσο το δυνατό περισσότερο νερό
- Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το μαϊντανό
- Προσθέτουμε όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε μέχρι να καταφέρουμε ένα ομοιογενές μείγμα που να μπορούμε να το πλάθουμε
- Πλάθουμε μπιφτέκια σε μέγεθος της αρεσκείας μας και τα πασπαλίζουμε με φρυγανιά
- Ψήνουμε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30-40 ή μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
(Visited 227 times, 1 visits today)