Υλικά
-
Περίπου 1 κούπα πλιγούρι
-
2-3 μέτριες πατάτες
-
2-3 μέτρια κολοκύθια
-
2-3 μέτρια καρότα
-
2-3 μέτρια κρεμμύδια
-
1-2 μέτριες ντομάτες
-
1 κ.γλ. ταχίνι
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
-
Σκόρδο σε σκόνη
-
Περίπου 1 & 1/2 λίτρο νερό
Οδηγίες
- Σε μια μικρή κατσαρόλα βράζουμε μια κούπα νερό με το ταχίνι και προσπαθούμε να το λιώσουμε το δεύτερο όσο καλύτερα μπορούμε.
- Σουρώνουμε το νερό από τα υπολείμματα του ταχινιού.
- Συμπληρώνουμε το νερό και αφού βράσει προσθέτουμε τα λαχανικά κομμένα σε ισομεγέθη κομμάτια, το αλάτι, το πιπέρι και τη σκόνη σκόρδου.
- Μόλις βράσουν τα λαχανικά με τη βοήθεια του πολτοποιητή χειρός τα πολτοποιούμε μέσα στο νερό που έχουν βράσει.
- Τέλος προσθέτουμε το πλιγούρι και αφού κατεβάσουμε τη θερμοκρασία το αφήνουμε να βράσει, ανακατέβοντας για να μην κολλήσει. Αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον ζεστό νερό.
- Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
(Visited 1.501 times, 1 visits today)