Υλικά
-
1 συσκευασία φυτική μαργαρίνη με άρωμα καρύδα-αμύγαλο225 γρ.
-
275 γρ. φυτική μαργαρίνη classicΧρειαζόμαστε σύνολο 500 γρ.
-
1 & 1/2 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική
-
1 κούπα κορν φλάουρ
-
1 κούπα πούδρα αμυγδάλου
-
1-2 σταγόνες εκχύλισμα πικραμύγδαλουή υγρή βανίλια
-
Περίπου 750 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
-
Για τη διακόσμηση
-
2 συσκευασίες σοκολάτα κουβερτούρα(2x125 γρ.)
-
1 κ.γλ. σπορέλαιο
-
Διάφορες τρούφες, καρύδα, φλούδες αμυγδάλου για επικάλυψη
Οδηγίες
- Βγάζουμε τη μαργαρίνη από το ψυγείο 2 ώρες περίπου πριν για να ξεπαγώσει.
- Στο κάδο του μίξερ προσαρμόζουμε το φτερό και χτυπάμε τις δύο φυτικές μαργαρίνες με τη ζάχαρη και το εκχύλισμα του πικραμυγδάλου για περίπου 10 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
- Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε την πούδρα αμυγδάλου και το κορν φλάουερ στο προηγούμενο μείγμα.
- Τέλος προσθέτουμε σιγά σιγά το κοσκινισμένο αλεύρι ενώ ανακατεύουμε με το χέρι, για να ελέγχουμε το μείγμα ώστε να γίνει μία ζύμη, με την οποία να μπορούμε να πλάθουμε μπισκότα, που να διατηρούν το σχήμα που τους δίνουμε χωρίς όμως να γίνει πολύ σφιχτή. Αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο αλεύρι.
- Με διάφορα κουπάτ κόβουμε κουλουράκια σε μέγεθος και σχήμα της αρεσκείας μας.Τα σχήματα μπορούμε να τα κάνουμε πιο εύκολα ως εξής: Απλώνουμε τη ζύμη στο ταψί με τη λαδόκολλα, κόβουμε με το κουπάτ και αφαιρούμε τη ζύμη που περισσεύει.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου μισή ώρα ή μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα.
Για τη διακόσμηση
- Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα προσθέτοντας το σπορέλαιο. Είναι πιο βολικό να βάλουμε μία μία τις σοκολάτες σε μπρίκι για να έχουμε μεγαλύτερο βάθος.
- Βουτάμε τα μπισκοτάκια στη σοκολάτα και τα διακοσμούμε κατά βούληση.
- Η σοκολάτα χρειάζεται τουλάχιστον 1-2 ώρες για να σταθεροποιηθεί.
(Visited 850 times, 1 visits today)