Υλικά
-
Περίπου 750 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
-
2 και ½ κούπες Ελαφρώς χλιαρό νερό
-
3 φακελάκια ξηρή μαγιά
-
1 κ.γλ. Αλάτι
-
½ κ.γλ. Γλυκάνισος
-
1 πρέζα ζάχαρη
-
Σουσάμι, ηλιόσπορος, παπαρουνόσποροςγια πασπάλισμα
Οδηγίες
• Στο χλιαρό νερό προσθέτουμε τη μαγιά, το αλάτι τη ζάχαρη και το γλυκάνισο και ανακατεύουμε με το σύρμα.
• Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε ώστε να δημιουργήσουμε μια ελαστική ζύμη.
• Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη και τα πλάθουμε σε μακρόστενα ψωμάκια.
• Σε μια λαδόκολλα απλώνουμε το σουσάμι, τον ηλιόσπορο και τον παπαρουνόσπορο και τα ραντίζουμε με λίγο νερό.
• Περνάμε τα ψωμάκια από τη λαδόκολλα από όλες τις μεριές ώστε να κολλήσουν παντού οι σπόροι.
• Τοποθετούμε τα ψωμάκια σε μακρόστενες φόρμες για κέικ.
• Τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου μία ώρα μέχρι να διπλασιαστεί ό όγκος τους.
• Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180º C για περίπου 40 λεπτά μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσαφί χρώμα.