Υλικά
-
1 & 1/2 κούπα αλεύρι γ.ο.χ.
-
1 & 1/2 κούπα αλεύρι ολικής άλεσης
-
1 κούπα ελαιόλαδο
-
1 κούπα λευκό κρασί
-
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
-
1/2 κ. γλ. Αλάτι
-
1/2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
-
1 πρέζα ζάχαρη
-
2 κ. σ. κοπανισμένος λιναρόσπορος
-
Λιναρόσπορος κοπανισμένος, πίτυρο βρώμης, ηλιόσπορο, παπαρουνόσπορο ή άλλο υλικό για πασπάλισμα
Οδηγίες
• Σε μια λεκάνη προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρασί, τη μαγιά, το αλάτι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
• Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, τον κοπανισμένο λιναρόσπορο και σιγά σιγά τα κοσκινισμένα άλευρα και ζυμώνουμε ώστε να δημιουργήσουμε μια ελαστική ζύμη. Αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον αλεύρι ή επιπλέον ελαιόλαδο.
• Την σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου μία ώρα μέχρι να διπλασιαστεί ό όγκος της.
• Πλάθουμε μακρόστενα “κορδόνια” και τα πασπαλίζουμε με τα υλικά πασπαλίσματος της επιλογής μας.
• Τα αφήνουμε για ακόμα κανένα μισάωρο να ξαναφουσκώσουν.
• Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200º C για περίπου 10-15 λεπτά μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσαφί χρώμα.