Υλικά
-
600-800 γρ. σουπιές κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
-
1 σφηνάκι ελαιόλαδο
-
1 σφηνάκι λευκό κρασί
-
6-8 μεγάλα (ή τα διπλάσια μικρά) κρεμμύδια
-
300 ml βραστό νερό
-
2-3 κ. σ. πελτέ
-
2-3 κ. σ. ξύδι μπαλσάμικο
-
1 κ. σ. μαύρη ζάχαρη
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
-
3-4 φύλλα δάφνης
-
Πάπρικα καπνιστή
-
Μπαχάρι σε κόκκους
Οδηγίες
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί.
- Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το ένα περασμένο από το multi και τα υπόλοιπα κομμένα στα τέσσερα, τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να μαραθούν.
- Προσθέτουμε τις σουπιές κομμένες σε ισομεγέθη κομμάτια και τα αφήνουμε να τσιγαριστούν.
- Μόλις ολοκληρωθεί το τσιγάρισμα τα σβήνουμε με το κρασί.
- Προσθέτουμε τον πελτέ διαλυμένο στο νερό, τα φύλλα δάφνης, την πάπρικα, το μπαχάρι, το αλάτι και το πιπέρι.
- Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία και μισοκλείνουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 40′ ή μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές. Αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον νερό. Δεν τα ανακατεύουμε με κουτάλι γιατί θα λιώσουν τα κρεμμύδια. Αν χρειαστεί απλώς κουνάμε την κατσαρόλα.
(Visited 536 times, 1 visits today)