Υλικά
-
1 συσκευασία (500 γρ. ) κατεψυγμένα θαλασσινά
-
1 φλ. τσ. ρύζι κατά προτίμηση basmati
-
2 κ. σ. άνηθο
-
1 σφηνάκι ελαιόλαδο
-
3 φλ. τσ. περίπου βραστό νερό
-
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
-
Ξύσμα & χυμό από ένα λεμόνι
Οδηγίες
- Σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
- Προσθέτουμε τα θαλασσινά και τα σοτάρουμε.
- Προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
- Προσθέτουμε λίγο λίγο το νερό. Περιμένουμε να απορροφήσει αυτό που έχουμε ρίξει και ρίχνουμε το επόμενο μέχρι να το ρίξουμε όλο και να βράσει το ρύζι.
- Εντωμεταξύ προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα από λεμόνι, το πιπέρι και το αλάτι αφού όμως δοκιμάσουμε.
- Λίγο πριν βράσει τελείως το ρύζι προσθέτουμε τον άνηθο.
(Visited 309 times, 1 visits today)