Υλικά
-
Για το παντεσπάνι
-
2 μεγάλα ώριμα αβοκάντο
-
3 κούπες κρυσταλλική ζάχαρη
-
3 κούπες χλιαρό νερό
-
3 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
-
4 κ. σ. κακάο
-
1 κούπα σταγόνες σοκολάτα κουβερτούρα
-
2 συσκευασίες (1000 γρ.) κόκκινη φαρίνα
-
4-5 σταγόνες σιρόπι βανίλια
-
Λαδόκολλα για το ταψί
-
Για την κρέμα
-
1 & 1/2 συσκευασία (600 γρ.) γάλα καρύδας
-
2-3 κ. σ. ζάχαρη άχνη
-
600 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
-
Μερικές σταγόνες σιρόπι βανίλια
-
Για το σιρόπι
-
2 κ.σ. νερό
-
1 περίπου κούπα έτοιμο σιρόπι φράουλας
-
Για το γαρνίρισμα
-
Φρέσκιες φράουλες
-
2 κούπες καβουρδισμένα και θρυμματισμένα φουντούκια
-
1 πλαστικό πιάτο
Οδηγίες
Για το παντεσπάνι
• Στο multi με τα μαχαίρια βάζουμε το αβοκάντο με το χλιαρό νερό και το πολτοποιούμε μέχρι να γίνει αλοιφή.
• Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα το παραπάνω μείγμα με το κοσκινισμένο κακάο.
• Προσθέτουμε τη ζάχαρη και την υγρή βανίλια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
• Προσθέτουμε την κοσκινισμένη φαρίνα και το μπέικιν.
• Τέλος προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε μέχρι να καταφέρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
• Χωρίζουμε το μείγμα σε τρία ίσα μέρη (το καθένα είναι περίπου 2 και ½ κουτάλες)
• Παίρνουμε το στεφάνι από μια φόρμα αντικολλητική για κέικ με αποσπώμενο πάτο διαμέτρου 24 εκ. και το βάζουμε σε λαδόκολλα. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τρία κομμάτια λαδόκολλα σε αυτό το μέγεθος.
• Τοποθετούμε το ένα κομμάτι λαδόκολλα στη φόρμα και ρίχνουμε το 1/3 από το μείγμα.
• Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C για 20-30 λεπτά περίπου, ή μέχρι να βγαίνει το μαχαίρι μας καθαρό. Αφήνουμε το πρώτο παντεσπάνι να κρυώσει και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα δύο.
Για την κρέμα
• Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα καρύδας και την ανακατεύουμε λίγο μέχρι να πάρει μια βράση.
• Προσθέτουμε τη σοκολάτα, τη ζάχαρη και τις σταγόνες βανίλιας και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να καταφέρουμε μια ομοιογενή σοκολατένια κρέμα.
• Τοποθετούμε την κρέμα στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες μέχρι να σφίξει.
Σύνθεση τούρτας
• Βγάζουμε τις λαδόκολλες από το κάτω μέρος στα παντεσπάνια και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
• Σε μια πιατέλα τοποθετούμε λωρίδες από λαδόκολλα περιμετρικά ώστε να μην λερωθεί.
• Τοποθετούμε το ένα παντεσπάνι στην βάση της πιατέλας πάνω στις λαδόκολλες. Προσοχή βάζουμε από πάνω τη μεριά που είχε τη λαδόκολλα ώστε να απορροφήσει περισσότερο σιρόπι.
• Ανακατεύουμε το σιρόπι από τη φράουλα με το νερό και ραντίζουμε το παντεσπάνι με το 1/3 από το σιρόπι.
• Προσθέτουμε διάσπαρτα κομμάτια από φρέσκες φράουλες.
• Προσθέτουμε και απλώνουμε μια στρώση κρέμα ( το 1/4 της συνολικής ποσότητας)
• Συνεχίζουμε με άλλο ένα παντεσπάνι (το μεσαίο) που το ραντίζουμε όμοια με το σιρόπι και προσθέτουμε τις φράουλες. Απλώνουμε μια άλλη δόση κρέμας.
• Τέλος βάζουμε το τελευταίο παντεσπάνι και το ραντίζουμε και αυτό με το υπόλοιπο σιρόπι.
• Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα καλύπτοντας και τα πλάγια.
• Θρυμματίζουμε τα καβουρδισμένα φουντούκια. Τοποθετούμε ένα πλαστικό πιάτο στη μέση (βλ. φωτογραφία) και κολλάμε στα πλάγια τα θρύμματα.
• Γαρνίρουμε με τις φρέσκιες φράουλες.
• Τοποθετούμε την τούρτα στη συντήρηση του ψυγείου για 4-5 ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί. Καλό θα ήταν τις λαδόκολλες να τις αφαιρέσουμε μόλις σταθεροποιηθεί για να βγαίνουν πιο εύκολα.
• Αν την επιθυμείτε μη αλάδωτη μπορείτε να προσθέσετε 2-3 κονιάκ τόσο στο παντεσπάνι όσο και στο σιρόπι φράουλας.
• Το παντεσπάνι μπορείτε να το απολαύσετε και σαν απλό πεντανόστιμο αλάδωτο κέικ.
Ένα σχόλιο Απόκρυψη σχολίων
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ