Υλικά
-
1 συσκευασία (400 γρ.) κρέμα καρύδας
-
2 κ. σ. ζάχαρη άχνη
-
400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
-
1 κουτί μπισκότα digestive
-
1/2 φλ. τσ. φυτική μαργαρίνη
-
Για τα καραμελωμένα φουντούκια
-
1 φλ. τσ. ζάχαρη
-
1 κ. σ. μέλι
-
1 φλ. τσ. φουντούκια
Οδηγίες
- Στο multi με τα μαχαίρια βάζουμε τα μπισκότα digetive και τα θρυμματίζουμε.
- Λιώνουμε τη φυτική μαργαρίνη και περιχύνουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα και ανακατεύουμε.
- Στρώνουμε ένα πυρέξ με την παραπάνω “ζύμη” και προσπαθούμε να καλύψουμε τη βάση και τα πλάγια του.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα καρύδας και την ανακατεύουμε λίγο μέχρι να πάρει μια βράση.
- Προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να καταφέρουμε μια ομοιογενή σοκολατένια κρέμα.
- Τοποθετούμε τη σοκολατένια κρέμα πάνω από τα θρυμματισμένα μπισκότα.
- Προσθέτουμε τα καραμελωμένα φουντούκια και βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 4 ώρες.
Για τα καραμελωμένα φουντούκια
- Τοποθετούμε τα φουντούκια σε ένα μικρό ταψί με λαδόκολλα και τα βάζουμε σε προθερμασμένο μέτριο φούρνο για περίπου 15 λεπτά.
- Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη και το μέλι και σε μέτρια φωτιά τα αφήνουμε να λιώσουν.
- Προσθέτουμε τα καβουρδισμένα φουντούκια.
- Τοποθετούμε το παραπάνω μείγμα σε μια λαδόκολλα και το αφήνουμε να στερεοποιηθεί.
(Visited 1.888 times, 1 visits today)