Υλικά
-
1 συσκευασία (250 γρ.) νηστίσιμη μαργαρίνη classic
-
3/4 κούπες ζάχαρη άχνη
-
1/2 κούπα κορν φλάουρ
-
1/2 κούπα πούδρα αμυγδάλου
-
1 & 1/4 κούπες αλεύρι γ.ο.χ.
-
1-2 σταγόνες (εναλλακτικά υγρής βανίλιας)
-
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
-
1 συσκευασία (250 γρ.) σοκολάτα κουβερτούρα
-
1 κ. γλ. (ή σπορέλαιο) λάδι καρύδας
-
(προαιρετικά) Μαρμελάδα της αρεσκείας μας για τη γέμιση
-
Τρούφα ή φλούδες σοκολάτας κουβερτούρα, καρύδα τριμμένη, αμύγδαλο τριμμένο ή οποιοδήποτε άλλο υλικό της αρεσκείας μας
Οδηγίες
• Βγάζουμε τη μαργαρίνη από το ψυγείο 2 ώρες περίπου πριν για να ξεπαγώσει.
• Στο κάδο του μίξερ προσαρμόζουμε το φτερό και χτυπάμε τη φυτική μαργαρίνη με τη ζάχαρη και το εκχύλισμα του πικραμυγδάλου για περίπου 10 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
• Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε την πούδρα αμυγδάλου και το κορν φλάουερ στο προηγούμενο μείγμα.
• Τέλος προσθέτουμε σιγά σιγά το κοσκινισμένο αλεύρι ενώ ανακατεύουμε με το χέρι, για να ελέγχουμε το μείγμα ώστε να γίνει μία ζύμη, με την οποία να μπορούμε να πλάθουμε μπισκότα, που να διατηρούν το σχήμα που τους δίνουμε χωρίς όμως να γίνει πολύ σφιχτή. Αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο αλεύρι.
• Περνάμε τη ζύμη από τη μηχανή για κουλουράκια ή με τη βοήθεια ενός μεγάλου κορνέ τους δίνουμε το σχήμα και το μέγεθος της αρεσκείας μας.
• Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου μισή ώρα ή μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα.
Για τη διακόσμηση
• Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα προσθέτοντας το λάδι καρύδας ή το σπορέλαιο.
• Βουτάμε το πτι φουρ από τη μια άκρη στη λιωμένη σοκολάτα και το αφήνουμε για λίγο να σφίξει.
• Τα γαρνίρουμε κατά βούληση, τα γεμίζουμε με μαρμελάδα και απολαμβάνουμε.