Υλικά
-
1/2 κούπα ελαιόλαδο
-
1/2 κούπα φυσικό χυμό μανταρίνι
-
1/4 κ. γλ. μαγειρική σόδα
-
1 κ. σ. κονιάκ
-
2 & 1/2 κ. σ. μέλι
-
1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
-
3/4 κούπας χαρουπάλευρο
-
3/4 κούπας χοντροκομμένα καρύδια
-
1 & 1/2 κούπες αλεύρι γ.ο.χ.
Οδηγίες
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι (καλό θα είναι να κρατήσουμε λίγο για το τέλος), το χαρουπάλευρο, το μπέικιν πάουντερ, αφού πρώτα τα έχουμε κοσκινίσει, καθώς και τα καρύδια.
- Χτυπάμε με το μίξερ το ελαιόλαδο, το κονιάκ, το χυμό μανταρίνι και το μέλι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτουμε και τη σόδα συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
- Στο προηγούμενο μείγμα ρίχνουμε τα στερεά υλικά συνεχίζοντας το ανακάτεμα με το σύρμα. Προσθέτουμε και την τελευταία ποσότητα από το αλεύρι που έχουμε κρατήσει ενώ ανακατεύουμε με το χέρι, για να ελέγχουμε το μείγμα ώστε να γίνει μία εύπλαστη ζύμη.
- Πλάθουμε φραντζολάκια σε πάχος της αρεσκείας μας.
- Τα χωρίζουμε με τη βοήθεια ενός μαχαιριού σε χοντρές φέτες, φτάνοντας το μαχαίρι μας περίπου μέχρι τη μέση.
- Ψήνουμε τα φλαντζολάκια σε προθερμασμένο φούρνο 180°C για περίπου 10-15 λεπτά.
- Αφού τα βγάλουμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα χωρίζουμε στα σημεία που έχουμε μαρκάρει.
- Ψήνουμε τα παξιμαδάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για άλλα περίπου 10-15 λεπτά.
(Visited 5.350 times, 1 visits today)