Υλικά
-
1 συσκευασία (500 γρ.) κόκκινη φαρίνα
-
1/2 κούπα ζάχαρη
-
1 & 1/2 κούπα σπορέλαιο
-
3 κ. σ. κονιάκ
-
1/2 κούπα φυσικό χυμό μανταρίνι
-
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
-
1/2 κιλό μαρμελάδα της αρεσκείας μας
Οδηγίες
- Βάζουμε σε ένα μπολ το σπορέλαιο, το χυμό μανταρίνι, το κονιάκ, το ξύσμα και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το μίξερ μέχρι το μείγμα να αφρατέψει.
- Προσθέτουμε τη φαρίνα κοσκινισμένη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το χέρι μέχρι να καταφέρουμε μια εύπλαστη ζύμη.
- Παίρνουμε τα 2/3 της ζύμης και τα ανοίγουμε σε φύλλο σε ένα πυρέξ προσπαθώντας να καλύψουμε και τα πλάγια.
- Στρώνουμε την επιφάνεια με τη μαρμελάδα.
- Ανοίγουμε με τον πλάστη την υπόλοιπη ζύμη, την κόβουμε σε λωρίδες και με τη μέθοδο του κοχλία στολίζουμε την πάστα φλώρα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180º C για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσει η πάστα φλώρα χρυσαφί χρώμα.
(Visited 2.250 times, 1 visits today)