Υλικά
-
1 συσκευασία (1 & 1/2 κούπα) κρέμα καρύδας
-
1 συσκευασία μπισκότα Oreo με γεύση φράουλα
-
1 κούπα πλυμένες & κομμένες σε κυβάκια Φρέσκιες φράουλες
-
1 κούπα καρύδα τριμμένη
-
3/4 κούπας ζάχαρη άχνη
-
1/2 κούπα κορν φλάουρ
-
Σιρόπι φράουλας για διακόσμησηπροαιρετικά
-
1 κομμάτι αλουμινόχαρτο
-
1 κομμάτι λαδόκολλα
Οδηγίες
• Τοποθετούμε τα μπισκότα και τις φράουλες στην κατάψυξη για περίπου 2 ώρες για να σταθεροποιηθούν. Με αυτό τον τρόπο δεν θα διαλυθούν στο μείγμα της καρύδας.
• Σε μια κατσαρόλα και σε μεσαία θερμοκρασία βάζουμε την κρέμα καρύδας, τη ζάχαρη, το κορν φλάουερ και την τριμμένη καρύδα.
• Ανακατεύουμε με ένα σύρμα το παραπάνω μείγμα μέχρι να σφίξει.
• Το αποσύρουμε από τη φωτιά και μόλις κρυώσει το βάζουμε για περίπου μία ώρα στο ψυγείο.
• Σε μια μεγάλη λεκάνη ανακατεύουμε το μείγμα της καρύδας με τις φράουλες και τα μπισκότα κομμένα σε κομμάτια.
• Τοποθετούμε σε μια επίπεδη επιφάνεια το αλουμινόχαρτο και από πάνω τη λαδόκολλα. Βάζουμε το μείγμα και με τη βοήθεια των χεριών μας και της λαδόκολλας φτιάχνουμε έναν κύλινδρο σε πάχος της αρεσκείας μας.
• Το τυλίγουμε με το αλουμινόχαρτο και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για 2-3 ώρες.
• Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε με σιρόπι φράουλας.