Υλικά
-
1/2 κιλό μπάμιες (φρέσκες ή κατεψυγμένες)
-
1 σφηνάκι ελαιόλαδο
-
1 μεγάλο κρεμμύδι
-
2-3 μέτριες πατάτες
-
300 ml βραστό νερό
-
1 φλ. τσ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
-
μαϊντανός
-
ξύδι μπαλσάμικο
-
1 πρέζα ζάχαρη
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
Οδηγίες
- Αν πάρουμε φρέσκες μπάμιες τις καθαρίζουμε, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε για περίπου μία ώρα στον ήλιο μέχρι να μαραθούν.
- Σε ένα ταψί βάζουμε τις μπάμιες σε λαδόκολλα.
- Τις ραντίζουμε με λάδι και με το μπαλσάμικο ξύδι και τις βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30 λεπτά. Με αυτό τον τρόπο “θωρακίζουμε” τις μπάμιες χωρίς να χρειαστεί να τις τηγανίσουμε.
- Σε μια κατσαρόλα ή στη χύτρα βάζουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι κομμένο σε φέτες και το αφήνουμε να μαραθεί.
- Προσθέτουμε τις πατάτες κομμένες σε ισομεγέθη κομμάτια και τις αφήνουμε να τσιγαριστούν.
- Μόλις ολοκληρωθεί το τσιγάρισμα προσθέτουμε τις μπάμιες, το χυμό ντομάτας, το νερό, το μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη.
- Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία και κλείνουμε την κατσαρόλα ή τη χύτρα και τα αφήνουμε να ψηθούν για περίπου 10 λεπτά με τη χύτρα και 20 λεπτά χωρίς τη χύτρα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον νερό.
(Visited 634 times, 1 visits today)