Υλικά
-
2 μέτρια κόκκινα μήλα
-
2 κ. σ. ταχίνι με μέλι
-
2 κ. σ. μέλι
-
1/2 κούπα πίτυρο βρώμης
-
1/2 κούπα τριμμένα καρύδια
-
1/2 κούπα σταφίδες (κατά προτίμηση ξανθές)
-
Κανέλα
-
Γαρύφαλλο
-
1 & 1/2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
-
1 (500 γρ. ) κόκκινη φαρίνα
-
Μαύρη ζάχαρη για πασπάλισμα
Οδηγίες
- Καθαρίζουμε τα μήλα και τα πολτοποιούμε στο multi.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το πολτό από τα μήλα, το ταχίνι, το μέλι, τη βρώμη, τα καρύδια, τις σταφίδες, την κανέλα και το γαρύφαλλο. Αν δεν έχουμε ταχίνι με μέλι προσθέτουμε μια επιπλέον κουταλιά μέλι.
- Προσθέτουμε και το μπέικιν πάουντερ.
- Επειδή δεν μπορεί να υπολογιστεί ακριβώς η ποσότητα και η ποιότητα (πόσο υδαρής είναι) του πολτού προσθέτουμε σιγά σιγά τη φαρίνα κοσκινισμένη μέχρι να καταφέρουμε μία ζύμη, με την οποία να μπορούμε να πλάθουμε μπισκότα, που να διατηρούν το σχήμα που τους δίνουμε χωρίς όμως να γίνει πολύ σφιχτή.
- Πλάθουμε τα μπισκότα σε σχήμα και μέγεθος της αρεσκείας μας.
- Τα πασπαλίζουμε με τη μαύρη ζάχαρη και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσαφί χρώμα.
(Visited 2.206 times, 1 visits today)