Υλικά
-
5-6 μεγάλες μελιτζάνες
-
2 σκελίδες σκόρδο
-
1 σφηνάκι ελαιόλαδο
-
1 σφηνάκι ξύδι μπαλσάμικο
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
Οδηγίες
- Πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες σε ισομεγέθη κομμάτια πάχους περίπου 5 εκ.
- Τις τοποθετούμε τη μία δίπλα στην άλλη στο ταψί της κουζίνας αφού πρώτα έχουμε τοποθετήσει μια λαδόκολλα
- Τις αλατίζουμε ελαφρά και τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο
- Τις ψήνουμε στο φούρνο στους 180º C για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
- Στο multi με τα μαχαίρια βάζουμε τις ψημένες μελιτζάνες, το ελαιόλαδο, τις σκελίδες σκόρδου, το μπαλσάμικο, το αλάτι και το πιπέρι. Αν δε χωράνε όλες οι μελιτζάνες μαζί τις χωρίζουμε
- Δοκιμάζουμε το αλάτι και δοκιμάζουμε
- Φρυγανιά για πασπάλισμα.
(Visited 235 times, 1 visits today)