Υλικά
-
1/2 λάχανο καθαρισμένο και πλυμένο
-
1 φλ. τσ. κριθαράκι
-
1 μέτριο κρεμμύδι
-
1 σκελίδα σκόρδο
-
3 φλ. τσ. καυτό νερό
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
-
Μπούκοβο
-
Χυμό από 1 λεμόνι
Οδηγίες
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι κομμένο σε φέτες και το σκόρδο ψιλοκομμένο και τα αφήνουμε να μαραθούν
- Προσθέτουμε το λάχανο ψιλοκομμένο και τα αφήνουμε να τσιγαριστούν
- Βάζουμε το αλάτι, το πιπέρι και το μπούκοβο
- Προσθέτουμε το καυτό νερό και το κριθαράκι
- Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία και κλείνουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσει το ρύζι. Χρειάζεται περίπου 15 λεπτά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον νερό
- Σερβίρουμε με χυμό λεμονιού.
(Visited 1.488 times, 1 visits today)