Υλικά
-
1/2 συσκευασία ή κατεψυγμένα λαχανικά (καρότα, φασολάκια, αρακάς, καλαμπόκι)
-
1 κούπα κριθαράκι
-
3 κούπες βραστό νερό
-
1 μέτριο κρεμμύδι
-
1 σφηνάκι ελαιόλαδο
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
-
Σκόρδο σε σκόνη
Οδηγίες
• Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
• Προσθέτουμε τα λαχανικά και τα αφήνουμε να αποβάλλουν τα υγρά τους.
• Ρίχνουμε και το κριθαράκι, το αλάτι, το πιπέρι και τη σκόνη σκόρδου και συνεχίζουμε για λίγο το ανακάτεμα.
• Τέλος προσθέτουμε το βραστό νερό σιγά-σιγά και αφού κατεβάσουμε τη θερμοκρασία το αφήνουμε να βράσει, ανακατέβοντας για να μην κολλήσει. Αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον ζεστό νερό.
• Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
(Visited 2.190 times, 2 visits today)