Υλικά
-
1 ώριμο αβοκάντο
-
1 πακέτο (500 γρ.) κόκκινη φαρίνα
-
1 & 1/2 κούπα ζάχαρη
-
Ξύσμα από 2 λεμόνια
-
1 κ. σ. χυμό λεμονιού
-
1 κουτάκι σόδα αναψυκτικό
-
Μερικές σταγόνες υγρής βανίλιας
-
Για το γλάσσο
-
1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
-
4-4 κ. σ. χυμό λεμονιού
-
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Οδηγίες
• Στο multi με τα μαχαίρια βάζουμε το αβοκάντο με το μισό κουτάκι σόδα και το πολτοποιούμε όσο μπορούμε καλύτερα.
• Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το παραπάνω μείγμα με τη ζάχαρη και το ξύσμα.
• Προσθέτουμε την υπόλοιπη σόδα, τη βανίλια και την φαρίνα κοσκινισμένη.
• Ανακατεύουμε με το σύρμα όσο καλύτερα μπορούμε ώστε να πετύχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
• Αδειάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα κέικ ή σε δύο μακρόστενες φόρμες και ψήνουμε για περίπου 40-50 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C ή μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.
• Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε το κέικ να κρυώσει. Το τρυπάμε με τη βοήθεια μιας οδοντογλυφίδας για να απορροφήσει περισσότερο γλάσσο.
• Ετοιμάζουμε το γλάσσο και περιχύνουμε το κέικ.
Καλή μας όρεξη!