Υλικά
-
Για τη γουακαμόλε
-
1 ώριμο αβοκάντο
-
(1/2 λεμόνι) χυμό λεμονιού
-
(1/2 λεμόνι) ξύσμα λεμονιού
-
Τριμμένο Κόλιανδρο
-
1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
-
Για τα φρυγανισμένα παξιμαδάκια λαγάνας
-
Λαγάνα
-
Πάπρικα καπνιστή
-
Αλάτι
-
Θυμάρι
Οδηγίες
• Πολτοποιούμε το αβοκάντο με το πιρούνι
• Προσθέτουμε όλα τα υλικά.
• Δοκιμάζουμε το αλάτι και το λεμόνι και σερβίρουμε
Για τα φρυγανισμένα παξιμαδάκια λαγάνας
• Κόβουμε τη λαγάνα σε λεπτές φέτες.
• Τοποθετούμε τα κομμάτια σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα έτσι ώστε η κόρα να είναι κάθετη στο ταψί.
• Πασπαλίζουμε από τη μια μεριά με την καπνιστή πάπρικα, το αλάτι και το θυμάρι. Αν δεν νηστεύετε το λάδι μπορείτε να τα ραντίσετε και με ελαιόλαδο.
• Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150º C στις αντιστάσεις για 20-30 λεπτά περίπου ή μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα.
• Τα βγάζουμε από το φούρνο, τα γυρίζουμε από την άλλη μεριά, τα πασπαλίζουμε και από αυτή τη μεριά με την καπνιστή πάπρικα, το αλάτι και το θυμάρι και τα ψήνουμε στους 150º C στις αντιστάσεις για άλλα 20-30 λεπτά περίπου.