Υλικά
-
Για το παντεσπάνι
-
2 συσκευασίες φυτική μαργαρίνη
-
4 κούπες ζάχαρη
-
1 κούπα κρέμα καρύδας
-
4 κ.σ. κονιάκ
-
2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
-
2 συσκευασίες (1000 γρ.) κόκκινη φαρίνα
-
3 κούπες φυσικό χυμό μανταρίνι
-
Ξύσμα από 2-3 μανταρίνια
-
Για την κρέμα
-
2 συσκευασίες κρέμα καρύδας
-
800 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
-
3-4 σταγόνες υγρή βανίλια
-
4-5 κ.σ. ζάχαρη άχνη
-
Για το γαρνίρισμα
-
2 συσκευασίες κομπόστα ανανά
-
Χρωματιστή τρούφα για πασπάλισμα
-
Κερασάκια για διακόσμηση
Οδηγίες
Για το παντεσπάνι
- Στο κάδο του μίξερ προσαρμόζουμε το φτερό και χτυπάμε τη φυτική μαργαρίνη με τη κρυσταλλική ζάχαρη και την κρέμα καρύδας μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
- Προσθέτουμε το κονιάκ και το ξύσμα από το πορτοκάλι.
- Στο χυμό μανταρίνι προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, τα ανακατεύουμε και τα ρίχνουμε στο προηγούμενο μείγμα.
- Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα αποξηραμένα φρούτα με τα θρυμματισμένα καρύδια και τα προσθέτουμε και αυτά και έχοντας σταματήσει το μίξερ τα ενσωματώνουμε στο προηγούμενο μείγμα.
- Τέλος προσθέτουμε τη φαρίνα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να καταφέρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Χωρίζουμε το μείγμα σε τρία ίσα μέρη.
- Παίρνουμε ένα αντικολλητικό ταψί διαμέτρου 36 εκ. και το βάζουμε σε λαδόκολλα. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τρία κομμάτια λαδόκολλα σε αυτό το μέγεθος.
- Τοποθετούμε το ένα κομμάτι λαδόκολλα στη φόρμα και ρίχνουμε το 1/3 από το μείγμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C για 20-30 λεπτά περίπου, ή μέχρι να βγαίνει το μαχαίρι μας καθαρό. Αφήνουμε το πρώτο παντεσπάνι να κρυώσει και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα δύο.
Για την κρέμα
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα καρύδας και την ανακατεύουμε λίγο μέχρι να πάρει μια βράση.
- Προσθέτουμε τη σοκολάτα, τη ζάχαρη και τις σταγόνες βανίλιας και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να καταφέρουμε μια ομοιογενή σοκολατένια κρέμα.
- Τοποθετούμε την κρέμα αφού κρυώσει στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες μέχρι να σφίξει.
Σύνθεση τούρτας
- Βγάζουμε τις λαδόκολλες από το κάτω μέρος στα παντεσπάνια και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Σε μια πιατέλα τοποθετούμε λωρίδες από λαδόκολλα περιμετρικά ώστε να μην λερωθεί.
- Τοποθετούμε το ένα παντεσπάνι στην βάση της πιατέλας πάνω στις λαδόκολλες. Προσοχή βάζουμε από πάνω τη μεριά που είχε τη λαδόκολλα ώστε να απορροφήσει περισσότερο σιρόπι.
- Ραντίζουμε το παντεσπάνι με το 1/3 από το σιρόπι της κονσέρβας του ανανά.
- Προσθέτουμε διάσπαρτα κομμάτια από ανανά.
- Βγάζουμε την κρέμα από το ψυγείο και την κτυπάμε στο μίξερ να αφρατέψει.
- Προσθέτουμε και απλώνουμε μια στρώση κρέμα ( το 1/4 της συνολικής ποσότητας)
- Συνεχίζουμε με άλλο ένα παντεσπάνι (το μεσαίο) που το ραντίζουμε όμοια με το σιρόπι και προσθέτουμε τον ανανά. Απλώνουμε μια άλλη δόση κρέμας.
- Τέλος βάζουμε το τελευταίο παντεσπάνι και το ραντίζουμε και αυτό με το υπόλοιπο σιρόπι.
- Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα καλύπτοντας και τα πλάγια.
- Γαρνίρουμε κατά βούληση. Στην τούρτα της φωτογραφίας έχουμε παρασκευάσει επιπλέον 1/4 από τη δόση από το παντεσπάνι και το έχουμε ψήσει σε σιλικόνη καρδιά για ντεκόρ.
- Τοποθετούμε την τούρτα στη συντήρηση του ψυγείου για 4-5 ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί. Καλό θα ήταν τις περιμετρικές λαδόκολλες να τις αφαιρέσουμε μόλις σταθεροποιηθεί για να βγαίνουν πιο εύκολα.
(Visited 2.789 times, 1 visits today)