Υλικά
-
1 συσκευασία (250 γρ.) φυτική μαργαρίνη soft
-
1 κούπα αλεύρι γ.ο.χ.
-
3/4 κούπας σκόνη αμυγδάλου
-
3/4 κούπας μαύρη μαλακή ζάχαρη
-
1/2 κούπα αμύγδαλο σε μικρά κομματάκια
-
1/2 κούπα σταγόνες σοκολάτα κουβερτούρα
-
2 βανίλιες
-
1/2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
Οδηγίες
- Στο μπολ του μίξερ προσαρμόζουμε το φτερό και χτυπάμε τη φυτική μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε τις βανίλιες.
- Ανακατεύουμε το μπέικιν με το αλέυρι και το προσθέτουμε στο παραπάνω μείγμα.
- Ενσωματώνουμε στο παραπάνω μείγμα με απαλές κινήσεις τη σκόνη αμυγδάλου και τις σταγόνες κουβερτούρας. Η υφή του μείγματος πλησιάζει αυτή του κέικ.
- Τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο για περίπου μία ώρα για να σφίξει.
- Παίρνουμε μείγμα τόσο όσο χωράει σε ένα κουταλάκι του γλυκού και το τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C για περίπου 10-12 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα.
- Όταν βγουν από το φούρνο είναι πολύ μαλάκα και δεν μπορούμε να τα πιάσουμε. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και μετά τα βγάζουμε από το ταψί.
(Visited 5.662 times, 1 visits today)