0 0
  • Share
  • 490 Θεάσεις
  • Like
  • 55΄
  • Μερίδες: 4
  • Εύκολη
  • Περίπου 6,5€
Χταπόδι με πατάτες στο φούρνο

Μοιραστείτε το:

Η μπορείτε να αντιγράψετε & να μοιραστείτε αυτό το url

Υλικά

Προσαρμόστε τις μερίδες:
1 μεγάλο (ή 2 μικρά) χταπόδι
1 φλ. τσ. φρέσκος χυμός πορτοκάλι
1 σφηνάκι λάδι
Περίπου 1 κιλό πατάτες
1/2 φλ. τσ. νερό
Αλάτι
Πιπέρι
Θυμάρι

Χταπόδι με πατάτες στο φούρνο

Υλικά

Οδηγίες

Share

 

  • Πλένουμε και καθαρίζουμε το χταπόδι. Αφαιρούμε μάτια και κόκκαλο.
  • Σε μία άδεια κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά βάζουμε σκέτο ολόκληρο το χταπόδι.
  • Το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να αποκτήσει ένα κοκκινωπό χρώμα. Με αυτό τον τρόπο το χταπόδι μαλακώνει.
  • Τοποθετούμε το χταπόδι σε ένα πυρέξ.
  • Προσθέτουμε τις πατάτες κομμένες σε ισομεγέθη κομμάτια.
  • Περιχύνουμε με το  χυμό, το λάδι και το νερό.
  • Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το θυμάρι και ανακατεύουμε.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C για περίπου 40 λεπτά.

 

(Visited 490 times, 1 visits today)

Reviews συνταγών

Δεν υπάρχουν ακόμη reviews για αυτή τη συνταγή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη φόρμα παρακάτω για να ξεκινήσετε
Χταπόδι γιουβέτσι | συνταγή
προηγούμενο
Χταπόδι γιουβέτσι
Πίτσα με λαχανικά | νηστίσιμη συνταγή
επόμενο
Πίτσα με λαχανικά
Χταπόδι γιουβέτσι | συνταγή
προηγούμενο
Χταπόδι γιουβέτσι
Πίτσα με λαχανικά | νηστίσιμη συνταγή
επόμενο
Πίτσα με λαχανικά

Προσθέστε το σχόλιό σας

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here