Υλικά
-
Για το παντεσπάνι
-
1 κουτί 250 γρ. (κρατάμε 1 κ. σ) φυτική μαργαρίνη
-
1 κ. σ. λάδι καρύδας
-
2 κούπες κρυσταλλική ζάχαρη
-
1/2 κούπα κρέμα καρύδας
-
Μερικές σταγόνες υγρής βανίλιας
-
2 κ. σ. κακάο
-
1 πακέτο (500 γρ.) κόκκινη φαρίνα
-
1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
-
1 & 1/2 κούπα χυμό πορτοκάλι
-
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
-
Επιπλέον φυτική μαργαρίνη και επιπλέον φαρίνα για το άλειμμα και πασπάλισμα του ταψιού
-
Ξηροί καρποί της αρεσκείας σας
Οδηγίες
Για το παντεσπάνι
• Στο κάδο του μίξερ προσαρμόζουμε το φτερό και χτυπάμε τη φυτική μαργαρίνη με τη κρυσταλλική ζάχαρη και την κρέμα καρύδας μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
• Προσθέτουμε τη βανίλια, το κακάο και το ξύσμα από το πορτοκάλι.
• Στο χυμό πορτοκάλι προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, τα ανακατεύουμε και τα ρίχνουμε στο προηγούμενο μείγμα.
• Τέλος προσθέτουμε τη φαρίνα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να καταφέρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
• “Αλευρωβουτυρώνουμε” 2 πυρέξ και αδειάζουμε το μείγμα.
• Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C για περίπου 30-40 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι μας.
Για την επικάλυψη σοκολάτας
• Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα καρύδας και την ανακατεύουμε λίγο μέχρι να πάρει μια βράση.
• Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη σοκολάτα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να καταφέρουμε μια ομοιογενή σοκολατένια κρέμα.
• Μόλις κρυώσει η σοκολάτα και αφού έχουν κρυώσει τα παντεσπάνια τα επικαλύπτουμε με τη σοκολάτα και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες για να σταθεροποιηθούν.
• Κόβουμε σε κομμάτια μεγέθους της αρεσκείας μας, τα πασπαλίζουμε με τους ξηρούς καρπούς και απολαμβάνουμε.