Υλικά
-
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
-
1/2 κούπα σιμιγδάλι χονδρό
-
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
-
1 κούπα φαρίνα
-
1 κούπα ινδική καρύδα
-
1/2 κούπα ζάχαρη
-
1/2 κούπα σπορέλαιο
-
2 κ. σ. κονιάκ
-
2 κ. γλ. Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
-
μπέικιν πάουντερ
-
Μερικές σταγόνες υγρής βανίλιας
-
Φυτική μαργαρίνη & αλεύρι για το άλειμμα του πυρέξ
-
Για το σιρόπι
-
1 & 1/2 κούπα ζάχαρη
-
1 & 1/2 κούπα νερό
-
1 φλούδα πορτοκαλιού
Οδηγίες
- Σε ένα μπολ βάζουμε το σπορέλαιο, το χυμό πορτοκαλιού, το κονιάκ και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Προσθέτουμε το χοντρό και το ψιλό σιμιγδάλι, την ινδική καρύδα, το αλεύρι κοσκινισμένο και το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να καταφέρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Αλείφουμε ένα πυρέξ με τη φυτική μαργαρίνη και πασπαλίζουμε με το αλεύρι.
- Αδειάζουμε το παραπάνω μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C για περίπου 30-40 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσει χρυσαφί χρώμα.
- Εντωμεταξύ σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζουμε για 5 λεπτά.
- Ρίχνουμε σιγά σιγά το ζεστό σιρόπι στο ζεστό ραβανί μέχρι να το απορροφήσει όλο.
- Σερβίρουμε με τριμμένη ινδική καρύδα.
(Visited 7.714 times, 1 visits today)