Υλικά
-
Για το φύλλο
-
4 κούπες (& επιπλέον για το άνοιγμα των φύλλων) αλεύρι γ.ο.χ.
-
1 & 1/2 κούπα νερό σε θερμοκρασία δωματίου
-
1 κ. γλ. Αλάτι
-
1 σφηνάκι ελαιόλαδο & επιπλέον για το πασπάλισμα
-
1 κ. σ. ξύδι από κρασί
-
Σουσάμι άσπρο & μαύρο για το πασπάλισμα
-
Για τη γέμιση
-
1 φλ. τσ. ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι
-
1 μεγάλο κρεμμύδι
-
2 ψιλοκομμένα (το πράσινο μέρος μόνο) φρέσκα κρεμμυδάκια
-
2 κλωναράκια Δυόσμος
-
1 φλ. τσ. ελαιόλαδο
-
Πιπέρι
Οδηγίες
Για το φύλλο
- Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, το νερό, το ξύδι, το αλάτι και ζυμώνουμε όσο καλύτερα μπορούμε ώστε να καταφέρουμε μια ελαστική ζύμη. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα ή λίγο αλεύρι.
- Τοποθετούμε τη ζύμη σε μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για μία ώρα περίπου.
Για τη γέμιση
- Σε μια μικρή κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι περασμένο από το multi, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το δυόσμο ψιλοκομμένα και τα αφήνουμε να τσιγαριστούν.
- Προσθέτουμε και τις ελιές και τα αφήνουμε όλα μαζί να μαραθούν.
- Προσθέτουμε και το πιπέρι και αφήνουμε στην άκρη.
- Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια τοποθετούμε το ζυμάρι και με την βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε λεπτά φύλλα.
- Με τη βοήθεια ενός μικρού μπολ κόβουμε στρογγυλά μοτίβα.
- Τοποθετούμε στο κέντρο ποσότητα από το παραπάνω μείγμα όσο ένα κουταλάκι του γλυκού.
- Βρέχουμε την άκρη του ζυμαριού και τα κλείνουμε με τη βοήθεια ενός πιρουνιού.
- Ζεσταίνουμε το λάδι και μόλις φτάσει σε σημείο βρασμού ρίχνουμε τα ελιοπιτάκια και τα τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσαφί χρώμα.
(Visited 861 times, 2 visits today)