Υλικά
-
1 μεγάλο ή 2 μικρά χταπόδι
-
1 κούπα φυσικό χυμό μανταρίνι
-
1 σφηνάκι λάδι
-
2-3 σκελίδες σκόρδο
-
1 σφηνάκι ξύδι μπαλσάμικο
-
Δεντρολίβανο
-
2-3 φύλλα δάφνης
-
Αν χρειαστεί Αλάτι
-
Πιπέρι
-
Κόκκοι πιπεριού
-
1 κομμάτι λαδόκολλα
-
1 κομμάτι αλουμινόχαρτο
Οδηγίες
- Πλένουμε και καθαρίζουμε το χταπόδι. Αφαιρούμε μάτια και κόκκαλο.
- Σε μία άδεια κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά βάζουμε σκέτο ολόκληρο το χταπόδι.
- Το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να αποκτήσει ένα κοκκινωπό χρώμα. Με αυτό τον τρόπο το χταπόδι μαλακώνει.
- Ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Στρώνουμε το αλουμινόχαρτο και από πάνω τη λαδόκολλα.
- Τοποθετούμε το χταπόδι και το περιχύνουμε με το παραπάνω μείγμα
- Κλείνουμε τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C για περίπου 1 & 1/2 ώρα.
(Visited 396 times, 1 visits today)