Υλικά
-
Για τούρτα διαμέτρου 34 εκ
-
Για το παντεσπάνι
-
2 μεγάλα ώριμα αβοκάντο
-
3 κούπες κρυσταλλική ζάχαρη
-
2 κούπες χλιαρό νερό
-
1 συσκευασία 400ml ή 1 & 1/2 κούπες γάλα καρύδας
-
3 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
-
4 κ. σ. κακάο
-
2 συσκευασίες (2Χ500γρ) κόκκινη φαρίνα
-
3-4 σταγόνες σιρόπι βανίλια
-
για το ταψί Λαδόκολλα
-
Για το γαρνίρισμα
-
1 συσκευασία (400ml) κρέμα καρύδας
-
(ή σιρόπι βύσσινο) Κομπόστα κεράσι
-
2-3 κ. σ. ζάχαρη άχνη
-
3-4 σταγόνες σιρόπι βανίλια
Οδηγίες
Για το παντεσπάνι
• Στο multi με τα μαχαίρια βάζουμε τα αβοκάντο με τη μία κούπα χλιαρό νερό και το πολτοποιούμε μέχρι να γίνει αλοιφή.
• Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα το παραπάνω μείγμα με το κοσκινισμένο κακάο.
• Προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό, το γάλα καρύδας, τη ζάχαρη και την υγρή βανίλια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
• Προσθέτουμε την κοσκινισμένη φαρίνα και το μπέικιν και ανακατεύουμε μέχρι να καταφέρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
• Χωρίζουμε το μείγμα σε τρία ίσα μέρη (το καθένα είναι περίπου 3 κουτάλες)
• Παίρνουμε το στεφάνι από μια φόρμα αντικολλητική για κέικ με αποσπώμενο πάτο διαμέτρου 34 εκ. και το βάζουμε σε λαδόκολλα. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τρία κομμάτια λαδόκολλα σε αυτό το μέγεθος.
• Τοποθετούμε το ένα κομμάτι λαδόκολλα στη φόρμα και ρίχνουμε το 1/3 από το μείγμα.
• Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C για 20-30 λεπτά περίπου, ή μέχρι να βγαίνει το μαχαίρι μας καθαρό. Αφήνουμε το πρώτο παντεσπάνι να κρυώσει και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα δύο.
Για την κρέμα σοκολάτας
• Στο multi με τα μαχαίρια βάζουμε τα αβοκάντο με τη βανίλια και το πολτοποιούμε μέχρι να γίνει αλοιφή.
• Μεταφέρουμε το παραπάνω μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε την κρέμα καρύδας και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να καταφέρουμε μια ομοιογενή σοκολατένια κρέμα.
• Δοκιμάζουμε τη ζάχαρη και τοποθετούμε την κρέμα στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες μέχρι να σφίξει.
Για τη σαντιγί
• Βάζουμε τη συσκευασία της κρέμας καρύδας από την προηγούμενη ημέρα στο ψυγείο.
• Στο μίξερ προσαρμόζουμε το φτερό. Από την κρέμα καρύδας παίρνουμε μόνο το στερεό μέρος και το βάζουμε στο μίξερ.
• Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια και κτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να καταφέρουμε μια πηκτή σαντιγί.
• Δοκιμάζουμε τη ζάχαρη και τοποθετούμε την κρέμα στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες μέχρι να σφίξει.
Σύνθεση τούρτας
• Βγάζουμε τις λαδόκολλες από το κάτω μέρος στα παντεσπάνια και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
• Σε μια πιατέλα τοποθετούμε λωρίδες από λαδόκολλα περιμετρικά ώστε να μην λερωθεί.
• Τοποθετούμε το ένα παντεσπάνι στην βάση της πιατέλας πάνω στις λαδόκολλες. Προσοχή βάζουμε από πάνω τη μεριά που είχε τη λαδόκολλα ώστε να απορροφήσει περισσότερο σιρόπι.
• Ραντίζουμε το παντεσπάνι με το 1/3 από το σιρόπι.
• Προσθέτουμε διάσπαρτα κομμάτια από κεράσια.
• Προσθέτουμε και απλώνουμε μια στρώση κρέμα ( το 1/4 της συνολικής ποσότητας)
• Συνεχίζουμε με άλλο ένα παντεσπάνι (το μεσαίο) που το ραντίζουμε όμοια με το σιρόπι και προσθέτουμε τα κεράσια. Απλώνουμε μια άλλη δόση κρέμας.
• Τέλος βάζουμε το τελευταίο παντεσπάνι και το ραντίζουμε και αυτό με το υπόλοιπο σιρόπι.
• Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα καλύπτοντας και τα πλάγια.
• Γαρνίρουμε με κεράσια και σαντιγί..
• Τοποθετούμε την τούρτα στη συντήρηση του ψυγείου για 4-5 ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί. Καλό θα ήταν τις λαδόκολλες να τις αφαιρέσουμε μόλις σταθεροποιηθεί για να βγαίνουν πιο εύκολα.
• Αν την επιθυμείτε μη αλάδωτη μπορείτε να προσθέσετε 2-3 κονιάκ στο παντεσπάνι.
• Το παντεσπάνι μπορείτε να το απολαύσετε και σαν απλό πεντανόστιμο αλάδωτο κέικ.