Υλικά
-
1/4 κούπας χαρουπάλευρο
-
2 κούπες αλεύρι γ.ο.χ.
-
1 κούπα χλιαρό νερό
-
1 κούπα Σταφίδες
-
1 σφηνάκι ελαιόλαδο
-
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
-
1 κ. σ. μαύρη ζάχαρη
-
Σουσάμι για πασπάλισμα
Οδηγίες
- Σε ένα μπολ βάζουμε τη 1/2 κούπα νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Αφήνουμε στην άκρη για 15-20 λεπτά μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, χαρουπάλευρο, το αλεύρι, το υπόλοιπο νερό και τις σταφίδες πασπαλισμένες με αλεύρι.
- Ζυμώνουμε μέχρι να καταφέρουμε μια εύπλαστη ζύμη, όχι σφικτή.
- Πλάθουμε το σταφιδόψωμο, το πασπαλίζουμε με το σουσάμι και το τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί. Η δόση αυτή χωράει ακριβώς για μια μακρόστενη φόρμα του κέικ.
- Αφήνουμε το σταφιδόψωμο σε ζεστό μέρος για περίπου μία ώρα μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος του.
- Ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20-30 λεπτά.
(Visited 835 times, 1 visits today)