Υλικά
-
1 κούπα γάλα αμυγδάλου
-
1/2 κούπα πούδρα αμυγδάλου
-
3/4 κούπας φαρίνα
-
1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
-
1-2 σταγόνες εσάνς πικραμύγδαλου
-
1 κ.σ. φυτική μαργαρίνη (κατά προτίμηση με άρωμα αμυγδάλου)
-
1 κ.σ. κακάο (αν τα θέλουμε με γεύση σοκολάτας)
-
Μέλι ή σιρόπι αγαύης για το σερβίρισμα
Οδηγίες
• Σε μια λεκάνη προσθέτουμε το γάλα αμύγδαλου και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
• Προσθέτουμε την πούδρα αμυγδάλου, το εσάνς πικραμυγδάλου και τη φαρίνα κοσκινισμένη και ανακατεύουμε.
• Τέλος προσθέτουμε τη φυτική μαργαρίνη λιωμένη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να καταφέρουμε ένα πηκτό χυλό.
• Χωρίζουμε το χυλό σε δύο μέρη και προσθέτουμε στον έναν το κακάο.
• Περνάμε τους χυλούς από ένα λεπτό σουρωτήρι.
• Βάζουμε ένα αντικολλήτικο τηγάνι στη φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί.
• Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία και ρίχνουμε ποσότητα ίση με την ποσότητα που χωράει σε μια μεγάλη κουτάλα και το αφήνουμε να απλώσει.
• Μόλις ψηθεί από τη μια μεριά (χρειάζεται 2-3 λεπτά) με τη βοήθεια μιας σπάτουλας τα γυρίζουμε και από την άλλη.
• Τα σερβίρουμε με μέλι ή σιρόπι αγαύης.
Απολαμβάνονται ζεστά.