Υλικά
-
3-4 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
-
1 σφηνάκι (και επιπλέον για πασπάλισμα) ελαιόλαδο
-
3-4 μεγάλα κρεμμύδια
-
2-3 σκελίδες σκόρδο
-
3-4 μεγάλες ώριμες ντομάτες
-
1 κ. σ. κέτσαπ
-
1 κ. γλ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
-
μαϊντανός
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
-
Πάπρικα καπνιστή
-
1 πρέζα ζάχαρη
Οδηγίες
• Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε στη μέση. Τις χαράζουμε από τη μέσα μεριά κάθετα και οριζόντια και τις βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα.
• Τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C για περίπου 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Με αυτό τον τρόπο δε θα χρειαστεί να τις τηγανίσουμε.
• Εντωμεταξύ σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί.
• Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το ένα περασμένο από το multi και τα άλλα κομμένα σε φέτες, τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να μαραθούν.
• Προσθέτουμε τις ντομάτες κομμένες σε ισομεγέθη μικρά κομμάτια και τα αφήνουμε να τσιγαριστούν.
• Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, κατεβάζουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να μαλακώσουν.
• Όταν είναι έτοιμες οι μελιτζάνες τις βγάζουμε από το φούρνο και με τη βοήθεια ενός κουταλιού δημιουργούμε βαθούλωμα στη μελιτζάνα.
• Τις γεμίζουμε με το μείγμα ντομάτας-κρεμμυδιού και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C για άλλα περίπου 20 λεπτά.
• Σερβίρονται με φρεσκοκομμένο μαϊντανό.