Υλικά
-
2-3 μεγάλα Μανιτάρια
-
1 κούπα πλιγούρι
-
Για το μούλιασμα νερό
-
1 σφηνάκι ελαιόλαδο
-
1 σκελίδες σκόρδο
-
1 κούπα λευκό κρασί
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
-
Σκόρδο σε σκόνη
Οδηγίες
- Βάζουμε το πλιγούρι σε νερό να μουλιάσει για περίπου μία ώρα.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί.
- Προσθέτουμε το σκόρδο πολτοποιημένο και το αφήνουμε να μαραθεί.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες και τα αφήνουμε να τσιγαριστούν.
- Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και τη σκόνη σκόρδου.
- Προσθέτουμε το καυτό νερό και το πλιγούρι.
- Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε να βράσει το πλυγούρι. Χρειάζεται περίπου 10 λεπτά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον νερό.
- Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
(Visited 925 times, 1 visits today)