Υλικά
-
1 ώριμο αβοκάντο
-
1 & 1/2 κούπα ζάχαρη
-
1 & 1/2 κούπα χυμό πορτοκάλι
-
2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
-
1 συσκευασία (500 γρ.) κόκκινη φαρίνα
-
Μερικές σταγόνες σιρόπι βανίλια - πορτοκάλι
-
2 κ. σ. κονιάκ
-
Προαιρετικά σταγόνες σοκολάτα κουβερτούρα
-
(προαιρετικά) Τρούφα για πασπάλισμα
Οδηγίες
- Στο multi με τα μαχαίρια βάζουμε το καθαρισμένο αβοκάντο με τη μισή κούπα χυμό πορτοκάλι και το πολτοποιούμε όσο μπορούμε καλύτερα.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα το υπόλοιπο χυμό πορτοκάλι, τη ζάχαρη, το πολτοποιημένο αβοκάντο με το χυμό, τη βανίλια και το κονιάκ.
- Προσθέτουμε την κοσκινισμένη φαρίνα και το μπέικιν και ανακατεύουμε μέχρι να καταφέρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Τοποθετούμε το μείγμα σε φορμάκια ψησίματος και πασπαλίζουμε με την κουβερτούρα
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C για 30-40 λεπτά περίπου, ή μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα.
(Visited 306 times, 1 visits today)