Υλικά
-
1 συσκευασία 250 γρ. φυτική μαργαρίνη soft
-
2 κούπες κρυσταλλική ζάχαρη
-
1/2 κούπα κρέμα καρύδας
-
2 κ. σ. κονιάκ
-
1 (500 γρ.) κόκκινη φαρίνα
-
1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
-
1 & 1/2 κούπα φυσικό χυμό μανταρίνι
-
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
-
1 κούπα αποξηραμένα φρούτα της αρεσκείας μας
-
1/2 κούπα τριμμένα καρύδια
-
Επιπλέον φυτική μαργαρίνη και επιπλέον φαρίνα για το άλειμμα και πασπάλισμα του ταψιού
-
Ζάχαρη άχνη για επικάλυψη
Οδηγίες
• Στο κάδο του μίξερ προσαρμόζουμε το φτερό και χτυπάμε τη φυτική μαργαρίνη με τη κρυσταλλική ζάχαρη και την κρέμα καρύδας μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
• Προσθέτουμε το κονιάκ και το ξύσμα από το πορτοκάλι.
• Στο χυμό μανταρίνι προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, τα ανακατεύουμε και τα ρίχνουμε στο προηγούμενο μείγμα.
• Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα αποξηραμένα φρούτα με τα θρυμματισμένα καρύδια και τα προσθέτουμε και αυτά και έχοντας σταματήσει το μίξερ τα ενσωματώνουμε στο προηγούμενο μείγμα.
• Τέλος προσθέτουμε τη φαρίνα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να καταφέρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
• “Αλευρωβουτυρώνουμε” ένα ταψί με αποσπώμενο πάτο διαμέτρου 26 cm. και αδειάζουμε το μείγμα.
• Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι μας.
• Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και απολαμβάνουμε.