Υλικά
-
1 & 1/2 κούπα αλεύρι γ.ο.χ.
-
1/2 κούπα (και επιπλέον για επάλειψη) χλιαρό νερό
-
1 σφηνάκι ελαιόλαδο
-
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
-
1 κ. γλ. Αλάτι
-
1 πρέζα ζάχαρη
-
Σουσάμι άσπρο & μαύρο για το πασπάλισμα
-
Λιναρόσπορο κοπανισμένο για πασπάλισμα
-
Πίτυρο βρώμης ή άλλο υλικό της αρεσκείας μας
Οδηγίες
- Σε μια λεκάνη προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη μαγιά, το αλάτι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι.
- Προσθέτουμε λίγο λίγο το νερό και ζυμώνουμε ώστε να δημιουργήσουμε μια ελαστική ζύμη. Αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον αλεύρι ή επιπλέον νερό.
- Την σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου μία ώρα μέχρι να διπλασιαστεί ό όγκος της.
- Πλάθουμε μακρόστενα “κορδόνια”. Τα βουτάμε στο νερό και τα πασπαλίζουμε με τα υλικά πασπαλίσματος της επιλογής μας.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 250º C για περίπου 10-15 λεπτά μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσαφί χρώμα.
(Visited 3.034 times, 1 visits today)