Υλικά
-
ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΕΠΕΣ
-
3 κούπες φαρίνα
-
3 και 1/2 κούπες νερό
-
2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
-
1 κ. σ. λιωμένη φυτική μαργαρίνη
-
1 πρέζα αλάτι
-
2 κ. σ. ζάχαρη
-
Μερικές σταγόνες υγρής βανίλιας
-
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
-
Πραλίνα φουντουκιού
-
Σιρόπι σοκολάτα
-
Τριμμένο μπισκότο digestive
-
Τριμμένο καρύδι
Οδηγίες
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά με το σύρμα μέχρι να καταφέρουμε έναν πηκτό χυλό
- Σουρώνουμε το χυλό
- Τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι διαμέτρου 26 cm. και το αφήνουμε να ζεσταθεί
- Μόλις ζεσταθεί το τηγάνι ρίχνουμε με τη βοήθεια ενός φλιτζανιού ποσότητα χυλού ίση με το μισό του
- Κουνάμε το τηγάνι ώστε να πάει σε όλη την επιφάνεια
- Μόλις η κρέπα ψηθεί (χρειάζεται 2-3 λεπτά), θα ξεκολλήσει από τον πάτο
- Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας την γυρίζουμε και την αφήνουμε να ψηθεί και από την άλλη μεριά
- Συνεχίζουμε τη διαδικασία και με τον υπόλοιπο χυλό/li>
- Σερβίρονται με πραλίνα φουντουκιού, σιρόπι σοκολάτας, τριμμένο καρύδι ή οτιδήποτε άλλο της αρεσκείας μας
- Αν τις προτιμούμε αλμυρές παραλείπουμε τη ζάχαρη από τη ζύμη.
(Visited 19.240 times, 1 visits today)