Υλικά
-
1 & 1/4 κούπα σιμιγδάλι χονδρό
-
1/2 κούπα καρύδα τριμμένη
-
1 συσκευασία σοκολάτα κουβερτούρα125 γρ.
-
Επιπλέον καρύδα για πασπάλισμα
-
Για το σιρόπι
-
1 & 1/2 κούπα ζάχαρη
-
4 κούπες νερό
-
3-4 σταγόνες λεμόνι
-
Μία φλούδα από λεμόνι
Οδηγίες
• Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα.
• Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε το σιμιγδάλι με την καρύδα και τα ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσαφί χρώμα.
• Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτας και συνεχίζουμε για λίγο το ανακάτεμα.
• Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζουμε για 5 λεπτά.
• Ρίχνουμε με προσοχή το σιρόπι στον χαλβά και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει.
• Το βάζουμε σε μια φόρμα και το αφήνουμε να κρυώσει.
• Το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες.
• Το ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε με καρύδα.
(Visited 3.422 times, 1 visits today)